Πέμπτη 30 Αυγούστου 2007












Θέα από την Ιερά Μονή Κηπαιραίων

Η Ιερά Μονή Κηπουραίων έχει εκπληκτική θέα και ένα από τα καλύτερα ηλιοβασιλέματα της Ελλάδας. Είναι από την μεριά του Ληξουρίου στο δήμο Παλικής. Η Μονή Κηπουραίων παλαιότερα ήταν μια από τις πλουσιότερες Μονές της Ελλάδας. Είχε μεγάλη αγροτική και κτηνοτροφική περιουσία. Εκεί ζούσαν μέχρι και ογδόντα μοναχοί, και όπως και τώρα μπορεί να φιλοξενήσει στους ξενώνες που διαθέτει πολλούς επισκέπτες. Δυστυχώς τώρα ζει μόνο ένας μοναχός, όμως οι ανακαινισμένοι ξενώνες μπορούν να φιλοξενήσουν πολλούς επισκέπτες.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τα χρόνια που πήγαινα ταχτικά στην Κεφαλονιά, το φετίχ μου ήταν το ηλιοβασίλεμα στα Κηπούρια. Εχω δει και άλλα υπέροχα λιοβασιλέματα, όπως του Λουτρακίου, που είναι δυτικό, αλλά εκεί, στα Κηπούρια, ένιωθες την απεραντοσύνη της θάλασσας και την ανάσα του ουρανού, έβλεπες στο βάθος να περνούν τα τεράστια πλοία που έμοιαζαν με κουκίδες, και συνειδητοποιούσες πόσο μικρός, πόσο ασήμαντος ήσουνα μπροστά σε αυτό το σχεδόν φανταστικό ηλιοβασίλεμα, που αχ, και τι δε θα΄δινα να είχα την πολυτέλεια να το ζήσω ξανά και ξανά. Πολλές φορές το ονειρεύομαι ακόμα και σήμερα, με τα μάτια ανοιχτά, και ορκίζομαι πως ποτέ και πουθενά δεν ένιωσα ξανά αυτή την αίσθηση της μαγείας που ένιωθα εκεί ψηλά.
Όποιος δεν το έχει ζήσει, τι να πω, λυπάμαι.

Οι δικές σας φωτογραφίες

Βοηθήστε μας να αναβαθμίσουμε την ιστοσελίδα μας στέλνοντας τις δικές σας φωτογραφίες στο realgreece@gmail.com. Οι φωτογραφίες σας θα δημοσιευθούν το συντομότερο δυνατό.
Μην ξεχάσετε να γράψετε το μέρος στο οποίο τραβήξατε τις φωτογραφίες και το όνομά σας(ή το ψευδώνυμό σας).